News

Wat is retinol en wat doet het voor je huid?

Wat is retinol en wat doet het voor je huid?

retinol

_________ highlights _________

• Retinol is één van de meest krachtige en populaire ingrediënten in skincare, voor het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekjes 
• Het kan ook helpen acne te verminderen door het stimuleren van celvernieuwing. 


 

Retinol is een retinoïde - een vorm van Vitamine A – die de gouden standaard vormt in de huidverzorgingsindustrie als ingrediënt voor het verminderen van de tekenen van voortijdige huidveroudering. Het heeft de kracht om huidvernieuwing te versnellen, rimpels, fijne lijntjes en pigmentvlekjes te vervagen en te zorgen voor een stevigere, gladdere en meer egale huid. Daarnaast kan retinol ook helpen bij het verminderen van de uiterlijke tekenen van acne door te assisteren in het voorkomen van verstoppingen in poriën door dode huidcellen. Onze nieuwe Retinol Clearing Oil combineert de kracht van Retinol met die van Salicylzuur en behandelt tegelijkertijd onzuiverheden en zichtbare tekenen van voortijdige huidveroudering. 

waarom is retinol goed voor de huid?

Huidveroudering treedt op om een aantal redenen, variërend van omgevingsfactoren tot aan stress  en natuurlijke veroudering. Naarmate de huid ouder wordt, vertragen de celvernieuwing en de collageenproductie. Zichtbare tekenen van huidveroudering (vlekjes, fijne lijntjes, rimpels, enz.) verschijnen als gevolg van de natuurlijke afweermechanismen van onze huid en als gevolg van de tragere celvernieuwing en huidherstel. Retinol versnelt de vertraagde celvernieuwing en is dan ook een uitstekende optie voor het behandelen van de zichtbare tekenen van voortijdige huidveroudering.

hoe werkt retinol op de huid en wat doet het?

Retinol stimuleert de vernieuwing van huidcellen. Dit geeft de huid een gladder,  gelijkmatiger uiterlijk. Om Retinol te tolereren, moet de huid vaak eerst zogenaamde retinoïde receptoren opbouwen. Deze receptoren zijn eiwitten die van nature aanwezig zijn in de huid en helpen om Retinol zijn werk te laten doen. De huid kan retinoïde receptoren opbouwen door middel van gecontroleerde blootstelling. Dat is gelijk waarom het vaak wordt aangeraden om langzaam te beginnen met retinol producten en vervolgens geleidelijk op te bouwen tot hogere  concentraties. Om dit te ondersteunen krijg je bij aankoop van onze overnight retinol repair een tube buffer cream. Zo kun je jouw dosis retinol geleidelijk opbouwen. 

welke soorten retinol zijn er?

Retinol behoort tot een familie genaamd retinoïden, dit zijn vormen van vitamine A die helpen bij het verhogen van de cel- en huidvernieuwing. Op deze manier zijn ze effectief in het vervagen van verkleuringen en het verzachten van de schade die optreedt bij huidveroudering.
Retinoïden hebben het krachtigste effect op collageen. Retinoïden hebben hier namelijk een dubbele werking: ze helpen om de hoeveelheid collageenafbraak als gevolg van blootstelling aan de zon te verminderen en ze stimuleren de productie van nieuw collageen.

 • Retinoïnezuur (ook wel vitamine A-zuur genoemd) is een retinoïde die alleen beschikbaar is op recept in vormen zoals Isotretinoïne en Tretinoïne. Dit is de biologisch actieve vorm van vitamine A met het grootste effect, maar wel met de grootste kans op huidirritatie
 • Retinol is de sterkste retinoïde die zonder recept verkrijgbaar is. Hoewel nog steeds zeer effectief, is Retinol ongeveer 20% zwakker dan Retinoïnezuur. Het wordt door de huid langzaam omgezet in Retinoïnezuur. Dit betekent ook dat er minder huidirritatie is dan bij Retinoïnezuur.
 • Retinyl Palmitate, Retinyl Propionaat en Retinyl Acetaat zijn de mildste retinoïden, ook wel bekend als retinyl esters. Ze zetten zich trager om in Retinoïnezuur en vormen dan ook een minimaal risico op huidirritatie.
 • Micro-ingekapselde Retinol. Sommige vormen van Retinol zijn micro-ingekapseld, wat helpt bij het stabiliseren van het Retinol om maximale potentie te garanderen. Micro-ingekapseld Retinol creëert ook een onzichtbaar schild op het oppervlak van de huid om vochtverlies te verminderen, wat van cruciaal belang is voor het verminderen van het verschijnen van rimpels en fijne lijntjes.

hoe gebruik je retinol?

 • Begin retinol geleidelijk te gebruiken: het langzaam opbouwen van de tolerantie van de huid helpt irritatie te voorkomen en te verminderen. Begin met het gebruik van één keer per week, dan om de andere dag en uiteindelijk dagelijks.
 • Breng Retinol 's nachts aan om irritatie door blootstelling aan de zon te voorkomen.
 • Gebruik overdag altijd zonbescherming met SPF om jouw huid te beschermen tegen blootstelling aan de zon. 
 • Vermijd andere exfolianten, tenzij ze zijn ontworpen om te worden gebruikt in combinatie met Retinol in hetzelfde product en jouw huidexpert / arts zegt dat het goed is. 
 • Vermijd Retinol als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

veroorzaakt retinol schilfertjes, puistjes of roodheid?

Het kan enkele weken duren voordat jouw huid aan Retinol gewend is. In de tussentijd kun je last hebben van schilfertjes en kleine bultjes die lijken op puistjes, evenals andere vormen van  gevoeligheid. Dit is normaal en moet stoppen zodra jouw huid zijn retinoïde receptoren opbouwt. Help de huid hierbij door het even iets rustiger aan te doen door bijvoorbeeld in plaats van iedere avond, je product om de avond te gebruiken. Sommige mensen noemen dit een "zuiveringsperiode, maar het is in feite jouw huid die de receptoren aan het opbouwen is door middel van  gecontroleerde  blootstelling. 

veroorzaakt retinol pigmentvlekken?

Retinol  veroorzaakt geen ouderdomsvlekken (hyperpigmentatie);  in feite wordt het juist gebruikt  om hun zichtbaarheid te verminderen. Echter,  Retinol maakt jouw huid wel gevoeliger voor de zon,  dus je kunt het beste een hoge factor zonbescherming dragen en deze regelmatig opnieuw opbrengen als je Retinol gebruikt in je huidverzorgingsregime. Gebruik Retinol bijvoorbeeld in combinatie met een dagelijkse moisturizer met breedspectrum zonbescherming zoals de Dynamic Skin Recovery SPF50 of de Pure Light SPF50. Elke zonneschade kan de vooruitgang ongedaan maken en zelfs leiden tot meer pigmentvlekken en andere tekenen van voortijdige huidveroudering.

 

Twijfel je nog of Retinol toegevoegd moet worden in jouw verzorgingsroutine? Doe dan de Online Facemapping (zie menu bovenaan) en kom het direct te weten!

Alles dat je moet weten over pigmentvlekken

Alles dat je moet weten over pigmentvlekken

Pigmentvlekken hebben een grote invloed op hoe oud mensen ons schatten. Een onderzoek toonde zelfs aan dat een persoon er door een oneffen huidtint er ruim 12 jaar ouder kan uitzien!

Waardoor ontstaan pigmentvlekken in het gezicht?

Het helpt om kennis te verkrijgen over pigmentvlekken. De officiële term voor bruine vlekken in het gezicht en andere vormen van huidverkleuringen zoals ouderdomsvlekken, is hyperpigmentatie. In tegenstelling tot sproeten, zal hyperpigmentatie in de winter niet vervagen en, helaas, wordt het zichtbaarder naarmate we ouder worden.

Pigmentvlekken ontstaan door onregelmatige productie van melanine (het bruine of roodachtige pigment in de huid). Bepaalde triggers – met name blootstelling aan de zon zonder spf bescherming – veroorzaakt deze onregelmatige productie, die leidt tot kleur-ophopingen aan het huidoppervlak. Andere oorzaken zijn hormonale factoren (anticonceptiepil en zwangerschap) en post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH) veroorzaakt door wondjes of littekens (denk aan een puistje of een diepe snee). Hormonale hyperpigmentatie en PIH worden beide versterkt door blootstelling aan de zon.


Slechts 30 minuten zonder bescherming in de zon kan een maand
inspanning om hyperpigmentatie tegen te gaan ongedaan maken.


Hoe kun je pigmentvlekken voorkomen 

 

Gebruik dagelijks spf
Zonbescherming met spf voorkomt dat UV-stralen nieuwe plekken op de huid maakt – en helpt ook om de kleurintensiteit van de reeds aanwezige plekken te reguleren. Draag dagelijks zonbescherming om ook optimaal resultaat te behouden van behandelingen. Slechts 30 minuten zonder bescherming in de zon kan namelijk een maand inspanning om hyperpigmentatie tegen te gaan ongedaan maken!

PRO TIP! Dynamic Skin Recovery SPF50 en Pure Light SPF50 bevatten allebei breedspectrum zonbescherming (SPF) wat zorgt voor optimale bescherming tegen huidverouderende UV-stralen.

Ken je ingrediënten
Er zijn een aantal ingrediënten die helpen om hyperpigmentatie aan te pakken, waarvan Vitamine C veruit de krachtigste is. Als één van de krachtigste antioxidanten die er is, is het zeer effectief in het opsporen van vrije radicalen. Nieuw onderzoek toont aan dat het ook het natuurlijk afweersysteem van de huid kan verbeteren en kan helpen de huid te verdedigen tegen toekomstige oxidatieve stress. Hierdoor wordt de huid van binnenuit én van buitenaf effectief verhelderd. Zorg ervoor dat je een Vitamine C-formule kiest die zowel stabiel is als ook goed biologisch beschikbaar.

PRO TIP! Biolumin-C Serum bevat een ultrastabiel Vitamine C complex wat de huid beschermt tegen vrije radicalen, fijne lijntjes vermindert en de huid egaliseert. 

Heb geduld
Er is geen snelle oplossing voor hyperpigmentatie: het kan ten minste 30 dagen duren voor de huidverzorgingsroutine (met spf) enig effect laat zien. Bovendien kunnen sommige vlekken donkerder lijken voordat ze lichter worden: wanneer je exfolieert komt de hyperpigmentatie namelijk geleidelijk dichter naar het huidoppervlak toe. Maar blijf het dan vooral volhouden, uiteindelijk zul je een heldere, stevigere en meer stralende huid krijgen.

PRO TIP! Rapid Reveal Peel lichte, maar zeer effectieve peeling die een kickstart geeft aan je celvernieuwing en dode huidcellen verwijdert om de daaronder liggende huid te onthullen.

 

Wil je snel resultaat? Boek dan een ProSkin 60 Expert Active (met optie ProBright) om je huid te boosten en versnelt pigment los te laten. Je boekt makkelijk en snel via de boek nu-knop bovenaan.

10 redenen om een Dermalogica gezichtsbehandeling te boeken

10 redenen om een Dermalogica gezichtsbehandeling te boeken

_________ highlights _________

• Gepersonaliseerd behandelingen, iedere keer opnieuw afgestemd op de huidbehoefte op dat moment 
• Ontvang gepersonaliseerd huidadvies voor thuis zodat je weet hoe je thuis zelf je huid kunt verzorgen •

• Huidverbetering en huidresultaten. Dat is wat telt! •


Het goed verzorgen van je huid vormt de basis voor een mooie en gezonde huid. Samen met het gebruik van de juiste producten voor thuis, zorgt een professionele gezichtsbehandeling ervoor dat jouw huid in topconditie komt én blijft. Dermalogica onderscheidt zich met haar professionele treatments doordat iedere behandeling gepersonaliseerd wordt. Door middel van een grondige Face Mapping® huidanalyse voorafgaand aan de behandeling, kan deze altijd worden aangepast aan jouw huidbehoefte op dat moment en kan een persoonlijk behandelplan worden opgesteld. Huidverbetering en huidresultaten, dat is wat telt!

Ontdek hieronder 10 redenen waarom je vandaag nog een Dermalogica gezichtsbehandeling zou moeten boeken:

 • Voorafgaand aan jouw behandeling wordt zone voor zone naar jouw huid gekeken door middel van een Face Mapping® huidanalyse. Elke zone wordt nauwkeurig bekeken, zodat de huidconditie per zone in kaart kan worden gebracht. Op deze manier kan een Dermalogica huidexpert (schoonheidsspecialiste) jouw huid precies geven wat het op dat moment nodig heeft om zo gezond en mooi mogelijk te zijn. 
 • Dermalogica gebruikt geen verstoppende en uitdrogende ingrediënten, zoals minerale oliën, zeep, kunstmatige geur- en kleurstoffen en gedenatureerde alcohol. Daarnaast is Dermalogica dierproefvrij en zijn veel van onze producten ook vegan.  
 • Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van zeer geavanceerde Dermalogica Professional producten die krachtige, hoogwaardige ingrediënten bevatten om het gewenste resultaat te behalen. Deze Professional producten mogen alleen worden gebruikt door schoonheidsspecialisten die het Dermalogica opleidingsprogramma hebben gevolgd. Dit programma, ook wel het Expert Programma, bevat trainingen op hoog niveau zodat onze huidexperts altijd up-to-date blijven! Zo ben je dus altijd in goede handen!

 

 • Pro Skin Expert Active is de meest krachtige chemische peeling die huidverbetering biedt op het hoogste niveau. Deze krachtige en snelle chemische peeling geeft mij als huidexpert de mogelijkheid om jouw huid een unieke professionele peeling aan te bieden en daarbij de gezondheid van de huid te ondersteunen. Zo kunnen we het hoogst haalbare resultaat krijgen, zonder daarbij jouw huid tot het uiterste te pushen.

 

 • Dermalogica biedt de mogelijkheid tot kuurprogramma’s om een optimaal resultaat te garanderen. Ideaal voor uitdagende huidcondities of gewenst huidresultaat binnen een bepaalde termijn. 

 

 • Tijdens een ProSkin 30 of 60 behandeling wordt de behandeling volledig gepersonaliseerd. Of je nu onzuiverheden zoals acne, puistjes of mee-eters wilt behandelen of rimpels en fijne lijntjes wilt aanpakken: de behandeling wordt volledig aangepast op je persoonlijke huidconditie- en wensen. Iedere ProSkin behandeling wordt opgedeeld in modules van 10 minuten. Zo wordt de ProSkin 30 opgedeeld in 3 modules van ieder 10 minuten en wordt een ProSkin 60 behandeling opgedeeld in 6 modules van ieder 10 minuten waarin wordt gewerkt aan jouw huiddoelen. Daarnaast kan (optioneel) apparatuur van Bio-Therapeutic worden ingezet om bijvoorbeeld ingrediënten dieper te laten inwerken of een microdermabrasie uit te voeren.
 • Aan het einde van iedere behandeling krijg je een professioneel huidadvies op maat, samengevat in een Skin Fitness Plan, zodat je weet hoe je jouw huid thuis het beste kunt behandelen.

Boek jouw behandeling vandaag nog via de boek nu-knop bovenaan!10 redenen om vandaag nog een Dermalogica behandeling te boeken